HELLE FOR HELHED, DIALOG OG FÆLLESSKAB

Helle Præsius Busk Byrådsmedlem

Medlem af Klima- og Miljøudvalget
Medlem af Plan- og Vejudvalget

Sund vækst og udvikling

Mit arbejde i Silkeborg Byråd og i mine to udvalg, Plan- og Vejudvalget samt Klima- og Miljøudvalget, tager afsæt i partiprogrammets mærkesager fra valgkampen:
 
SUND VÆKST OG UDVIKLING I ALLE LOKALOMRÅDER:
  • Vi vil arbejde for udvikling og vækst i hele Silkeborg Kommune. Væksten skal være sund og afbalanceret. Det betyder kort og godt, at vi ikke udbygger lokalområderne mere, end de kan holde til.
  • Vi mener, at borgernær infrastruktur, altså trafikforhold, skoler og institutioner, skal være planlagt og på budgettet, når et lokalområde udvikles.
  • Vi skal have øje for den store sammenhæng i hele kommunen. Vi skal derfor begynde at tænke mere på tværs af vores fagområder, når vi taler om vækst og byudvikling, så vi i højere grad kan være på forkant med udviklingen i Silkeborg Kommune. Sund vækst kræver rettidig omhu.

Jeg er især optaget af en ordentlig dialog med lokalsamfundene, helst via lokalrådene. Desuden er jeg generelt optaget af klimavenlig adfærd i hverdagen, f.eks. bedre forhold for cyklisme og for den offentlige transport. Den bynære natur skal beskyttes, og en respektfuld adgang til naturen generelt er væsentlig.

Om mig

Engageret, ordentlig og arbejdsom. Erfaring som formand for Sejs-Svejbæk Lokalråd 2006-2018 og skolebestyrelsen i Sejs 2002-2006, desuden div. tillidshverv i HK og lokale foreninger. Jeg er gift, har tre voksne børn og et barnebarn – jeg har det lokale fokus på alle stadier i livet.
 
Personligt er jeg rundet af det arbejde, som jeg i mange år har lagt i lokalråd. Jeg var med i starten af ”Danmarks bedste nærdemokrati” i 2006, og i de 12 følgende år har jeg gjort mig gode og mindre gode erfaringer med nærdemokrati i praksis. Disse erfaringer vil jeg arbejde på at udmønte i mit byrådsarbejde.

200 kr rabat

på din næste ordre ...

Ja tak, send mig nyhedsbrevet!